Peter Beense

Peter Beense

Zingen is altijd al Peter Beense’s grote passie geweest, maar om in zijn onderhoud te voorzien had hij als twintiger diverse baantjes. Ondertussen deed hij mee aan vele talentenjachten.

Werkend als kelner bemerkte hij dat het horeca-vak hem goed lag. En sinds 1993 exploiteert hij samen met zijn vrouw Café Peter Beense aan de Korte Regulierdwarsstraat in Amsterdam. Ondanks meer dan 200 optredens in het land, is Peter er nog regelmatig te horen. Als hij niet ergens op het podium staat is de zanger van donderdag tot en met zondag achter de tap te vinden en zingt hij met zijn gasten tot in de kleine uurtjes.

Peter’s eerste muzikale succes kwam in 1985. De single ‘Mijn donkerbruine broeder’ behaalde de Tipparade. Enkele jaren later volgde: ‘Ay ay ay Ajax’. Het voetballied stond wekenlang in de hitparade.

De volkszanger is een groot Ajax-fan. Hij zong bij de historische Ajax-huldiging op het Museumplein en stond ook meerdere malen in de Arena. Hij trad er op voor Willem-Alexander en Maxima op de feestavond voorafgaand aan hun huwelijk. Hij stond er ook in het voorprogramma van André Hazes. Na André’s overlijden maakte Peter er zijn opwachting tijdens de grootse gedenkwaardige herdenkingsplechtigheid.

Het eerste grote, exclusieve concert van Peter Beense vond plaats in het legendarische Carré. Binnen een halve dag was dit concert uitverkocht. Daarop volgden de jaarlijkse concerten in de Heineken Music Hall. Hij zingt er telkens de sterren van de hemel.

Dat Peter een veelzijdige artiest is, bleek in 2006. Nederland leerde Peter Beense kennen als acteur. Hij speelde in de R&B/Hiphop-film ‘Bolletjes Blues’ en tekende samen met Party Squad ook voor de soundtrack. Zijn tweede filmrol in ‘Honeyz’ zorgde wederom voor goede kritieken en een hoop media-aandacht.

Het meest recente album Voor mijn vrienden verscheen in 2007. Voor de productie tekende John van de Ven (voormalig producer van André Hazes). Naast gezellige liedjes als ‘Doe ’t nog een keer’ en prachtige ballads zoals ‘Was jij maar hier’ is het duet ‘Samen zijn we een’ met dochter Melanie voor Peter een hoogtepunt op het album. In mei 2010 verscheen de single ‘Ga nu maar weg’, de vrolijke opvolger van ‘Ga met me mee’. Het lied gaat over een liefde waaraan niet toegegeven mag worden. In het najaar van 2010 komt er bovendien nieuwe een album.

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan. Prijzen zijn exclusief BTW.

Vanaf 2.395,-Boekings Aanvraag